Соопштенија

18 ноември 2019

Соопштение 18.11.2019

Почитувани, За да бидеме дел од Европа или како што властите милуваат да кажат Европа да ја донесеме овде, мора да почнеме да функционираме европски. Од […]
16 ноември 2019

„Ќе“ реформи

Почитувана министерке за правда, г-ѓа Рената Дескоска, со внимание ги следиме вашите лицемерни ветувања за ветингот, правосудството, обвинителството, извршителите, правдата… И ништо чудно од ваша страна, […]
14 ноември 2019

ПРОФ. Д-Р РАФАЈЛОВСКИ, ЧЛЕН НА УК НА ГДУ, НАЗНАЧЕН ЗА РАКОВОДИТЕЛ НА ПРОЕКТ ФИНАНСИРАН ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА ГЕРМАНИЈА

Почитувани, Членот на Управувачкиот комитет на Граѓанско Демократска Унија- ГДУ, проф. д-р Горан Рафајловски, професор на SRH универзитетот за применети науки – Берлин катедра за енергетика, […]
14 ноември 2019

ДОБРО УТРО КИРАЦОВСКИ, КАКО СТЕ?

Се разбира дека ќе поднесете предлог до вашите колеги и разбирливо, со лепливите прстиња и глаголивите усниња хорски ќе настапите со познатиот рефрен – НАТО, ЕУ, […]
13 ноември 2019

Прес-конференција на 13.11.2019

Бараме итно укинување на приватните извршители и нивно враќање во судовите, ревизија на нивното работење и обесштетување на сите оштетени граѓани! Дали моралот и совеста на […]