Соопштенија

6 март 2020

ГДУ ќе води позитивна кампања без клевети и навреди кон политичките опоненти

Почитувани, Видовме билборди кои беа запалени. Видовме и расфрлани флаери по влезовите на зградите. И во едниот и во другиот случај, заеднички именител на содржината која […]
1 март 2020

Ништо од „Мракот“ – штета!

Таман се понадевав дека во пресрет на парламентарниве избори, во духот на политичката култура на земјава ќе се вратиме во „мрачниот среден век“ , кога ништо […]
29 февруари 2020

ГРАЃАНСКО ДЕМОКРАТСКА УНИЈА-ГДУ ЗАЕДНО СО ДВИЖЕЊЕТО НА СЛОБОДНИ ГРАЃАНИ ЈА ОБЈАВИЈА СВОЈАТА КОАЛИЦИЈА ЗА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Почитувани, Денеска во хотел „Хилтон“, Граѓанско Демократската Унија заедно со Движењето на Слободни Граѓани ја објави својата коалиција за претстојните парламентарни избори. Ние од Граѓанско Демократската […]
17 февруари 2020

ЗА ШТО ЌЕ МАРШИРАТЕ? ВИЕ СТЕ НА ВЛАСТ, А ПРАВДА НЕ ДОНЕСОВТЕ ВО ИЗМИНАТИВЕ ТРИ ГОДИНИ!

Почитувани, Едните организираат марширања, претходните контрапротести. За што ќе марширате? Вие сте на власт, а правда не донесовте во изминативе три години. Ниту криминалците завршија во […]
16 февруари 2020

РЕПУБЛИЧКИОТ ИЗБОРЕН ШТАБ НА ГДУ НА ДЕНЕШНАТА СЕДНИЦА ЈА ОТПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР НА КАНДИДАТИ ЗА ПРАТЕНИЦИ

Почитувани, Републичкиот изборен штаб на ГДУ на денешната седница ја отпочна постапката за избор на кандидати за пратеници, на претстојните парламентарни избори. Претседателот на ГДУ, Петар […]