Соопштенија

28 март 2020

Повеќе тестирани луѓе поголема безбедност!

Почитувани, Во светски рамки, како основнo оружје во оваа битка со опасниот вирус Ковид-19 се покажале масовното тестирање како и изолацијата-карантинот. Затоа предлагаме: 1. Зголемување на […]
24 март 2020

Отворено писмо на претседателот на ГДУ, Петар Колев

Почитувани сограѓани, Од мое лично име, но и од името на ГДУ, сакам да ја изразам нашата огромна благодарност кон нашите лекари, полицајци и припадници на […]
20 март 2020

Платите на пратениците, министрите и градоначалниците да се насочат кон здравствениот систем

Почитувани, ГДУ предлага неколку мерки со цел финансиски да се помогне здравствениот систем: – Да се престане со исплаќање на плати на пратениците кои така или […]
19 март 2020

Останете дома, човечкиот живот е најважното нешто!

Во врска со настанатата ситуација а имено објавената вондредна состојба поради опасниот вирус Ковид-19, Граѓанско Демократска Унија-ГДУ апелира да се почитуваат препораките од надлежните органи и […]
11 март 2020

РИШ на ГДУ ги поднесе листите со кандидати за пратеници

Почитувани, Републичкиот изборен штаб на ГДУ, денеска до Државната изборна комисија (ДИК) ги поднесе листите на кандидати за пратеници за 5 изборни единици. ГДУ за прв […]