РИШ на ГДУ ги поднесе листите со кандидати за пратеници

ГДУ ќе води позитивна кампања без клевети и навреди кон политичките опоненти
6 март 2020
Останете дома, човечкиот живот е најважното нешто!
19 март 2020

Почитувани,

Републичкиот изборен штаб на ГДУ, денеска до Државната изборна комисија (ДИК) ги поднесе листите на кандидати за пратеници за 5 изборни единици.
ГДУ за прв пат учествува на парламентарни избори.

Носител на листата во првата изборна единица е Ана Глигорова од здужението „Движење на слободни граѓани“, а во коалиција со ГДУ. Втор на листата е портпаролот на ГДУ, Дарко Попоски.

Во втората изборна единица, носител на листата е д-р Енсер Јусуфоски, а после него адвокатот Перица Спасовски. Носител на листата во третата изборна единица е претседателот на партијата, Петар Колев. Веднаш после него е адвокатот Марјан Михов.

Во изборната единица број 4, носител на листата е Добре Митрев, а зад него е Елизабета Најдоска Величкова. Изборната единица 5 ќе биде предводена од претседателот на ГДУ-Охрид, Даниел Јорданоски, а позади него е генералниот секретар на ГДУ, Димче Петкоски.

Утре на полноќ завршува рокот за поднесување на листи за кандидати на пратеници за предвремените парламентарни избори закажани на 12 април.

Изборна единица 1

1. Ана Глигорова
2. Дарко Попоски
3. Марјан Ненов
4. Александар Тодоровски
5. Игор Христов
6. Марина Црцаревска-Саздова
7. Владимир Гавровски
8. Елена Атанасовска
9. Марјан Поповски
10. Благица Стојчева
11. Ацо Талевски
12. Мирко Узелац
13. Года Смилевска
14. Слободан Софески
15. Зоран Крстевски
16. Зорица Павловска
17. Звонко Живковски
18. Даниела Марковска
19. Антица Филевска
20. Генчо Стојановски

Изборна единица 2

1. Eнсер Јусуфовски
2. Перица Спасовски
3. Душица Николовска
4. Владимир Трајковски
5. Жарко Пејковиќ
6. Адина Симоновска
7. Милена Павловска
8. Димитар Попандонов
9. Армен Сцхнеидер
10. Весна Трифуновска
11. Зорица Јосева
12. Горан Димовски
13. Дарко Дуковски
14. Габриела Станковска
15. Дејан Поповски
16. Тихана Петрушевска
17. Мирко Цветковски
18. Вера Ѓорѓиевска
19. Александра Илиевска
20. Сашо Стојковски

Изборна единица 3

1. Петар Колев
2. Марјан Михов
3. Даниела Трендафилова
4. Спирко Стоименов
5. Дејан Соколов
6. Ирена Манчева
7. Јанче Трајчов
8. Александра Трнковска
9. Александра Трајчевска
10. Симеон Арсов
11. Дарко Илиев
12. Бојана Дрангова
13. Кристина Стојанова
14. Стојанче Зафиров
15. Валерија Анчева
16. Никола Здравев
17. Ванче Адраманов
18. Елена Јорданова Филипова
19. Александра Ѓуревска
20. Ненад Пецов

Изборна единица 4

1. Добре Митрев
2. Елизабета Најдоска Величкова
3. Лаки Лучијано Петрески
4. Марко Стојанов
5. Александар Бојков
6. Гордана Димитрова
7. Евгенија Чапрагоска
8. Горан Сами
9. Јасмина Забрчанец Сприкоска
10. Султан Мемков
11. Марјан Дамески
12. Мери Конеска
13. Васко Кујунџиев
14. Маја Костадиноски
15. Татјана Дамјаноска
16. Сашко Митрев
17. Бертина Келтаноска
18. Гоце Шаркоски
19. Кенан Мемедов
20. Душко Јанакиев

Изборна единица 5

1. Даниел Јорданоски
2. Димче Петкоски
3. Даниела Фиданоска
4. Омер Јусуфоски
5. Ана Пејовска
6. Александар Попоски
7. Емилија Стојановска
8. Џејлан Коџаџиклиоска
9. Благојче Трајковски
10. Ружица Герасимоска
11. Есат Амедовски
12. Климент Настоски
13. Катерина Ѓорѓијоска
14. Енес Рамазановски
15. Кристина Сиљаноска
16. Илче Попоски
17. Андријана Кацеска
18. Милена Петревска
19. Мирче Митревски
20. Магдалена Толеска Димоска